Recursos i experiències digitals a l'Institut Antoni Pous i Argila

A 10:19 per David March Gubieras a    No comments

Existeixen diferents llicències que, tot i estar basades en els drets d'autoria, permeten autoritzar determinats usos d'una obra de la qual una persona n'és autora. Un exemple són les llicències Creative Commons, però n'hi ha d'altres, com la llicència de documentació lliure GNU o la d'Art Lliure.

Mitjançant una llicència Creative Commons, l'autor/a exerceix el dret que la llei li confereix en exclusiva per decidir certes condicions d'ús i distribució de la seva obra. L'autor/a pot donar llibertat per tal que la seva obra sigui reproduïda sempre que es reconegui l'autoria i establint, o no, restriccions sobre l'ús comercial i la possibilitat de fer obres derivades.

Les llicències Creative Commons, doncs, no són alternatives als drets d'autoria, ans al contrari: es basen en la legislació sobre propietat intel·lectual i drets d'autoria i l'únic que fan és alliberar certs drets que posseeix l'autor/a d'una obra de manera que altres persones en puguin fer certs usos sense haver de sol·licitar permís explícit.

Existeixen sis llicències principals de Creative Commons. Totes elles impliquen el reconeixement de l'autor/a (by) i, com més símbols, menys usos són permesos.

La podeu escollir  mitjançant l'adreça http://creativecommons.org/choose/ i inserir-la en el vostre bloc.

Informació extreta de la xtec







0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada